Simo Taivalkoski

Simo Taivalkoski, mies joka omistaa tai ainakin omisti viime vuoden loppuun saakka webhostaus nimisen firman, ja joka asui tai asuu edelleen Hyvinkäällä, myi sitten joillekin heikkouskoisille kuten minä hostingpalvelua. Alkuun kaikki toimi hienosti, sitten kun asiat alkavat mennä päin sitä ravia vetävän eläimen takapäätä, niin ne menevät päin sitä ja kovaa.

Noh minulla on itselläni kolme eri domainia hänen webhostaus.fi palvelussa, tai ainakin oli, ei ole enää. 1/3 näistä on nyt poistunut käytöstä. Miksi näin pääsi tapahtumaan?

Näin on päässyt tapahtumaan siksi, että tämä Simo Taivalkoski, joka siis mitä ilmeisemmin on tätä nykyä HCL Technologies nimisen firman palveluksessa, koska tietääkseni toista webhostaus nimistä firmaa ei ole ollut olemassa, ei voinut antaa minulle koskaan domainin siirtoon tarvittavaa avainta, niistä noin puolesta kymmenestä pyynnöstä huolimatta.

Vaan hänen mielestä oli paljon mukavampaa antaa asian olla, olla hiljaa, niin silloinhan asiloilla on yleensä taipumus mennä parhain päin. Ainakin omalta osalta. Ainoa vain, että nyt siis 1/3 kaikista domainerista on siis pois käytöstä. Joka siis tarkoittaa istä, että joudun rakentamaan sivuston uusiksi, vain ja ainoastaan tämä yhden miehen vuoksi, joka ei voinut kertoa, minulle, että domain on menossa umpeen.

Noh, nyt minulla on siis vielä 2/3 domainia jotka ovat siis käytössä, mutta edelleenkään en voi siirtää niitä, koska en ole saanut niitä siirtoon tarvittavia avaimia. Tässä oleva teksti on faktaa, ja jos tämä Simo Taivalkoski on toista mieltä, niin herra on hyvä ja ottaa yhteyttä. Tämä ei ollut vielä todellakaan tässä. Ajattelin seuraavaksi ottaa yhteytä hänen työnantajaan ja kysellä mitä mieltä hänestä siellä ollaan ja voisin jopa kertoa oman mielipiteeni hänen luotettavuudestaan. Saa ja pitää jakaa. Nyt meinaan vituttaa.

Kemiaa komisaario Palmu

Kaasua se siinä elokuvassa oli, mutta nyt tässä on kyse kemiasta.

Olen yrittänyt etsiä uutta kemianmyyjää, koska Keteniltä ei saa kaikkea ja hinnat ovat nousseet, plus tietysti se tosiasia, että aina saa vähän jännittää sitä, että tuleeko se kemia ja jos tulee, niin milloin, Kommunikointi on ollut koko ajan vähän heikohkoa, sanosin.

Ostaisin kotimaasta, mutta hinnat ovat älytömän ja järjettömän välimaastossa. Hyvä esimerkki on kaliumsyanidi, Suomessa 250g maksoi jonkun reilu 80€, kun vastaavasti tuossa etelänaapurissa joku 16€/kilo. No tästä päästään seuraavaan ongelmaan.

Laitoin Viroon kyselyn kemioiden hinnoista, hienoa hän vastasi noin viikon kuluessa, sen jälkeen lähetin uuden mailin, jossa pyysin vielä hintaa pariin muuhun raakakemiaan, kun nyt valikoimna oli laaja. Nytpä ei enää sitten vastausta enää kuulunutkaan, ilmeisesti kunolisi pitänyt businesta tehdä, niin meni pupu pöksyyn ja homma lopahti siihen. Pyysin Tarmoa soittamaan, hän kun kerran puhuu tuota paikallista kieltä paremmin kuin minä 🙂 Vastaaja pyysi laittamaan faksin 😀 Kuka helvetti tänä päivänä käyttää faksia???

Onneksi löysin toisen firman, nyt Liettuasta, tämä vastaili auliisti sähköposteihin, hinnat tosin olivat kovemmat kuin Virossa, mutta vielä ihan kohtuulliset, mutta sitten kun päästiin rahdin hintaan, onneksi istuin, 120€?? En nyt kuitenkaan tuohon hintaan lähde tilaamaan, päätin koettaa itse järjestää kuljetusta. Laitoin kahteen firmaan tarjouspyynnön viime viikon alussa, ei vastausta.

Noh, onneksi Saksassa oli vielä yksi firma, mutta nytpä hinnat karkasivat taas liian ylös, ainakin osassa kemioita, jos hinta nousee 4-5x Viron hinnoista, niin totetin, että antaa olla. Marko Sahlman kertoi mistä hän oli ostanut kemiaa Puolasta, siellä on vähän hrikonlainen valikoima, mutta saisin suurimman osan sitä kautta. No ostoskorin “täyteen” ja sain tiedot joilla tehdä tilisiirto, ainoa vaan ettei S-Pankissa voi tehdä tilisiirtoa Puolan valuutalla, lisäksi ulkomaan tilisiirrosta veloitetaan 7€ maksu, jos siis maksaa vain oman pankin kulut, jos maksaa kaikki, se olisi ollut 29€, jihaa. En maksanut. Eli sekin oli ns. deadend. Täytyy katsoa vielä ne muutamat Tsekkiläiset kemiafirmat, josko niiden kautta sais kohtuuhinnalla ja rahdilla. Tai sitten lähden Liettuaan omalla autolla.

Tilauksia

Tilauksia on tullut tehtyä, kaikkea tarpeellista, kuten vaikka lasisia mitta-astioita, sekä suodattamiseen tarkoitettuja astioita, kaikki lasisia, helpompaa pitää puhtaana, kuin muoviset. Toki osa muovisista jää käyttöön, kun kuitenkin välillä, ainakin vakaa tarkoitus olisi käydä myös ulkona kuvaamassa, kunhan kelit paranevat. Myös salamia varten radiolaukaisimet tuli tilattua. Sekä kumisen käsipumpun ateljeekameraan.

Nyt pääydyin kuitenkin tilaamaan myös palkeen tekeillä olevaan kameraan valmiina, en usko että saisin tehtyä yhtä siistiä itse. Samalla tilasin uuden palkeen nykyiseen 10×12 tuuman kameraan, nyt se täytyy vain irroittaa ja lähettää, jotta saavat siitä mitat. Jos alan tekemään pienenmpiä kameroita, niin täytyy sekin opetella, nyt kuitenkin päätin mennä näin.

Toinen projekti on tehdä adapteri pientä 38mm pyöreää lasia varten, jotta pääsisin kokeilemaan sille kuvaamista, jos vaikka onnistuisin siinä medaljongin teossa. Samoin pitäisi käydä ostamassa muutama lääkeruisu injektioneulalla, jotta saan pienempiä määriä kemioita helpommin annosteltua tuollaiselle pienelle lasinpalalle. Katsotaan mitä sanovat apteekissa, katsovatko alta kulmien, kuten silloin kun kävin ostamassa eetteriä 🙂

Toki muutama tilaus on tullut myös kuvauksiin liittyen, mutta edelleen niitä saa tehdä, vielä ei ole liian ruuhkaista 😉

Kemiaa olen myös yrittänyt tilata Virosta, mutta vähän tuntuu olevan tyyli, että hittoako häiritset, vaikka kuitenkin kyse on firmasta joka tietojen mukaan myy kemioita. Ensimmäiseen sähköpostiin jopa sain vastauksen reilu viikossa. Nyt kun olin valmis tekemään tilauksen, niin täysi “radiohiljaisuus”.

Olen myös harkinnut tekeväni videoita Youtubeen ja nyt kun Peter Forsgård ylitti 10 000 seuraajan rajan (onnittelut vielä kerran, käykäähän tilaamassa, paljon hyvää asiaa Peterillä), niin olisikohan se nyt aika ryhtyä siihenkin. Tosin sekin vaatii myös video editointia, sitäkään en ole tehnyt koskaan, mutta ehkä senkin voi oppia.

Reikiä

Palje on nyt paikattu kahteen kertaan. Ensimmäisellä kerralla ostin spary pullon tuollaista nestemäistä kumia. Pyysin mustaa, koska palje oli alunperinkin musta, kun ensimmäinen suihkaus pullosta tuli, tajusin että se olikin punaista. No siinä vaiheessa oli aivan turha enää ihmetellä, vaan annettiin mennä. Se ajoi asiansa muutaman vuoden, varsinkin kun olin osan pienistä rei’istä paikannut gorillateipillä.

Gorillateippi ja tuo punainen kumi eivät enää auttaneet, vaan palje vuoti taas valoa, nyt päätin ostaa kunnon kamaa ja Mototentista löysin vastaavaa tuotetta, mutta purkissa, nyt se oli mustaa. Tämä on nyt väliaikainen ratkaisu, rumahan se on, mutta menettelee. Jossain vaiheessa on joko tehtävä uusi palje, tai jopa uusi kamera, mene ja tiedä, tai sitten teen vain uuden palkeen ja myyn tuon, jos saan kunnolla tehtyä sen 40x50cm kameran, niin että se vielä toimii 🙂 Sitä ennen mennään tuolla.

Ps. Se nestemäinen kumi siinä purnukassa haisee sitten aivan tolkuttoman pahalle.

Teräsharppi

Teräsharppi ei toimi, yritin sillä avata kiinnitysrengasta jotta saisin linssistön auki, tiukassa on ja harppia ei saa kunnolla kiristettyä, lipsuu ja halua ottaa riskiä, että se lipsahtaa linssiin, tulee ruma jälki.

Nyt satuin törmäämään toiseen työkaluun, kun tutkin aivan toista asiaa Googlella. Eli, sellainen irroitustyökalu, jossa on kaksi piikkiä ja kaksi poikittaista metallitankoa ja lisäksi siinä on kallistetut päät terissä, toinen pää on terävä ja toinen on kuin lattapää ruuvari. Sellainen lähti tilaukseen.

Sitten on Ebay:ssä voittava huuto (ainakin vielä) yhteen objektiiviin, joka olisi hyvä lisä, jos jossain vaiheessa oikeasti toteutan sen ISON kameran, eli auton perässä vedettävän. Haaveena on ostaa vanha asuntovaunu tai hevosvaunu ja rakentaa siitä kamera/pimiö. Mutta ensin pitää voittaa se huuto.

Operaatio linssiryhmien puhdistus

Operaatio linssiryhmien puhdistus alkoi eilen. Luin Facessa jutun, jossa oli irroitettu linssiryhmät toisistaan puhdistusta varten.

Miksi pitäisi linssiryhmät saada irti toisistaan? Normaalisti ei ole tarvetta, mutta kun objektiivilla on ikää yli 100v, on siitä linssiryhmien liimaukseen käytetty canadan balsami alkanut irtomamaan ja aiheuttaa kuvaan sumeutta. Minulla kun nyt sattuu olemaan tällainen RR (rapid rectilinear) objektiivi jossa tätä separointia esiintyy aika tavalla, ajattelin mikä jottei, ei pitäisi olla iso rasti.

Vasemmalla näkyy linssin reunassa tuota, tuo ei vielä ole se pahin kohta. Avasin objektiivin, eli otin linssiryhmät irti, mutta siinäpä se sitten olikin. Nepä eivät lähdekään noin vain irti siitä objektiivin osasta missä ne ovat. Niissä on pieni rengas pitämässä niitä kiinni, eikä se rengas lähdekään noin vain irti. Google on mainio hakukone, mutta silloin kun et tiedä oikeaa sanaa mitä olet hakemassa, siitä ei ole juurikaan apua. No tarpeeksi monta kertaa kun yrittää, niin jossain vaiheessa onnistuu lähelle, josta voi sitten alkaa tarkentamaan hakua ja lopulta löytyy se mitä haettiin.

Seuraava ostos on sitten tesräsharppi, jonka saa lukittua tiettyyn asentoon, sillä pitäisi saada linssistö irti, jotta pääsee laittamaan ne ksyleeniin liukenemaan. Jos tämä onnistuu, laitan taka elementin linssistön eri purkkiin liukenemaan. Ettei mene sekaisin, niissä kun ei lue, että kumpi on kumpi. 🙂

Ksyleeni ei ole kallista, tai riippuu mistä ostaa. Motonetissä se oli karvan vajaa 7€/l, lisäksi hyllyssä piti olla 12l. Ainoa vain, että kun pääsin Vantaan Motonettiin, ei hyllyssä ollut ainuttakaan, kaveri tarkasti että kaiken kaikkiaan pitäisi olla joku 35l, yhtään ei vain löytynyt. Pitänee tilata verkkokaupan kautta, kun ei noihin tavaratalojen saldoihin ole lainkaan luottaminen. Ostin sitten Prismasta, joka oli siellä kylläkin 2x kalliimpaa.

Kamera projekti ei ole myöskään edennyt, alajyrsin oli huollossa kaksi kuukautta. ja kaverilta lainassa ollut oiko/tasohöylä on rikki, pitäisi varmaan hankkia oma. 230v oiko/tasohöyliä ei juurikaan löydy käytettynä, 400v kolmivaihe virralla toimivia olisi, mutta kun ei ole sitä komivaihetta autotallissa. Sen vetäminen sinne maksaa varmaan enemmän, kuin uusi 230v oiko/tasohöylä.

Koiran kuvausta ja pari ostosta

Koiran kuvas ei ole helppo laji, varsinkaan märkälevylle.

Kokeilin joskus, 3kw salamateho ei ollut riittävä, olisi pitämyt väläyttää kaksi kertaa, koira häipy mallin tontilta ekan jälkeen 🙂

Eilen sitten onnistuin, 6kw väläys gridin läpi ja tuossa on tulos, tosin koira ei arvostanut edelleenkään väläystä, vaan häipyi salaman välähdettyä, mutta se riitti minulle, sain kuvan.

Sitten niihin ostoksiin, erään asiakkaan pyyntö laittoi vauhtia ideaani kuvata myös pieniä kuvia medaljonkiin. Ainoa mikä uupui, oli materiaali, kun ei meinannut löytyä mistään sopivaa hakusanaa. Nyt löysin tuotteen, niin oli helpompaa alkaa etsimään siihen liittyviä tavaroita. Nyt on sitten tilattu medaljonki ja siihen laseja ja yksi kivi kokeilun vuoksi. Nyt täytyy vain tehdä adapteri kameraa varten ja kokeilla. Toki niin ,että ensin tulee tuotteet, jotta pääsee kokeilemaan, mutta sitä ennen täytyy tehdä suunnitelutyötä.

Hyvät vai huonot uutiset ensin?

Hyvät vai huonot uutiset ensin? Tällä on hyvä aloittaa.

Otetaan ensin hyvät “uutiset”. Olen nyt löytänyt hyvän paikan josta saa kohtuuhinnalla lasia määrämittaan leikattuna, kiitos kuuluu Marko Sahlmanille, joka teki taustatyön, minä vain käytin vinkkiä hyväkseni. Firma on Lasikumpu Ky Outokummussa, todella asiantuntevaa ja ystävällistä palvelua, lisäksi kun hinnat ovat kohdallaan, niin mikäs se on ostaessa. Plussaa on tietysti se, että voi tukea kotimaista yrittäjää, extra plussa siitä, että voin noutaa lasit vaikka kun käyn mökillä. Tosin viimeksi tämä yrittäjä antoi lasit kaverinsa kyytiin, minä vain noudin ne Espoosta, helppoa.

Eli, kaikki jotka asuvat tuolla Outokummun suunnalla ja tarvitsette lasia, niin kääntykäähän tämän yrittäjän puoleen. Samoin, jos haluatte itsestänne hienon muotokuvan samalla tekniikalla kuin mitä minä teen, mutta Joensuun alueella, ottakaahan Markoon yhteyttä ja sopikaa aika kuvakseen.

Sitten ne huonot, olen käyttänyt muutaman vuoden Simo Taivalkosken Webhostaus firmaa sivujen ja domainien hostaamiseen. Alkuun kaikki sujui hyvin, mutta nyt viimeinen vuosi, vähän reilu on ollut yhtä takkuamista. Nettisivut eivät toimi, välillä sähköpostit ovat pois toiminnasta. Sitten on ongelmia C-panelin kanssa, se ei ole käytössä. Sähköposteihin vastataan jos jaksetaan, useimmiten ei.

Käytössäni on neljä domainia, olen nyt yrittänyt saada useampaan otteeseen siirtoavaimia, jotta saisin siirrettyä domainit toiselle palveluntarjoajalle. Ei vain onnistu, kaveri ei anna niitä, ei vastaa puheluihin, ei sähköposteihin. Alkaa olla pinna kireällä. En halua maksaa huonosta pavelusta enää euroakaan, mutta ei eroonkaan tunnu pääsevän. Tämä firma kannattaa kiertää kaukaa, valitettavasti.

Nyt vasta huomasin, Google+ lopettaa Huhtikuussa 2019, ei se näköjään lähtenyt oikein lentoon.

Uusi vuosi, kujeista en sitten tiedä

Uusi vuosi alkoi, kujeet sitten ovat asia erikseen.

Kameran rakentelu on jäissä, rimpula pöytäjyrsin lähti huoltoon, tulee takaisin aikaisintaan kolmen viikon kuluttua. Tässä on aikaa miettiä mahdollisia uusia tuotteita verkkokauppaan. Samoin joku uusi projekti pitäs ottaa alle. Ajattelin jotain vaikka vanhojen suomalaisten maalarimestareiden teosten uusintaa, tai uusimista, niin että ne ovat (ainakin toivottavasti) tunnistettavia vielä.

Saa nähdä sitten, ne voisi olla kyllä kiva tehdä tuohon isoon kokoon, kunhan saan kameran ensin valmiiksi. Se on ottanut enemmän aikaa kuin kuvittelin, toisaalta design on muuttunut matkan varrella, joten se on yksi syy

Onko muuten kellään suositella jotain CNC konepajaa?

Fifty sixty

Fifty sixty, yksi Matti Nykäsen lentävistä lauseista. Nyt se vain osui kyllä omalle kohdalle, mutta miten? Siitä seuraavaksi.

Tulin tilanneeksi 5000 A7 kokoista mainosta ja ajattelin, ettei se nyt niin iso homma ole jakaa niitä itse. No nyt olen jakanut niitä noin 2500 ja täytyy sanoa, ettei se ihan niin helppoa ole. Tai helppo  on ehkä väärä sana, ei se vaikeata ole laittaa mainos postilaatikkoon/postiluukkuun.

Mennään takaisin tuohon Matin lauseeseen, se ei täysin pidä paikkaansa, mutta mielestäni se oli lähin sanonta. Joka tapauksessa noin 30% kaikista postilaatikoista/luukuista on varustettu ei mainoksia tarralla. Milloin mitenkin piilotettuna. Suurin osa tarroista onneksi on laitettu siihen laatikon ulkopuolelle, osa on jännästi laitettu sinne sisäpuolelle. Eli tajuat, että ***kele, siinä olikin tarra, kun olet päästänyt lapun käsistäsi. Vaikeusaste nousee toiseen potenssiin kun jaat ,mainoksia pimeän aikaan.

Osa Ei mainoksia tarroista on painettu Dymolla vuonna 1999, ja mieluusti punaiselle tai siniselle pohjalle, mahdollisimman pienellä tekstillä, koska kallistahan se on käyttää firman konetta. Ne on mahdottomasta seuraava homma lukea ilman valoa, eli joka kerta saat olla kaivamassa kännykkää ja fikkari päälle siitä, ettei tule mokattua ja laitettua mainosta sellaiselle joka sitä ei halua.

Sitten on myös niitä jotka uhkaavat sakolla, jos laitat mainoksen ja tämä piruparka joutuu sen poistamaan laatikosta. Ei, en laittanut mainosta, testatakseni onko näin 😀

Eli, tuli todettua, että taidan seuraavalla kerralla tutkia mitä maksaisi käyttää esim SSMaa mainosten jakoon. Varsinkin kun miettii, paljonko omaa aikaa menee mainosten jakamiseen. Tähän mennessä noin 6-7h ja puolet on vielä jakamatta. Ihailen kaikkia yrittäjiä tästä eteenpäin, ei se helppoa ole.

Nyt on tällä viikolla tullut käveltyä keskimäärin 17500 askelta niinä päivinä kun olen käynyt mainoksia jakamassa. Eli jos tästä jotain positiivista haetaan, on se että ainakin kunto nousee 😀

Nyt jos vaikka sekoittaisi valmiiksi kollodionia ja ottaisi uuden selfien 😉