Kemiaa komisaario Palmu

Kaasua se siinä elokuvassa oli, mutta nyt tässä on kyse kemiasta.

Olen yrittänyt etsiä uutta kemianmyyjää, koska Keteniltä ei saa kaikkea ja hinnat ovat nousseet, plus tietysti se tosiasia, että aina saa vähän jännittää sitä, että tuleeko se kemia ja jos tulee, niin milloin, Kommunikointi on ollut koko ajan vähän heikohkoa, sanosin.

Ostaisin kotimaasta, mutta hinnat ovat älytömän ja järjettömän välimaastossa. Hyvä esimerkki on kaliumsyanidi, Suomessa 250g maksoi jonkun reilu 80€, kun vastaavasti tuossa etelänaapurissa joku 16€/kilo. No tästä päästään seuraavaan ongelmaan.

Laitoin Viroon kyselyn kemioiden hinnoista, hienoa hän vastasi noin viikon kuluessa, sen jälkeen lähetin uuden mailin, jossa pyysin vielä hintaa pariin muuhun raakakemiaan, kun nyt valikoimna oli laaja. Nytpä ei enää sitten vastausta enää kuulunutkaan, ilmeisesti kunolisi pitänyt businesta tehdä, niin meni pupu pöksyyn ja homma lopahti siihen. Pyysin Tarmoa soittamaan, hän kun kerran puhuu tuota paikallista kieltä paremmin kuin minä 🙂 Vastaaja pyysi laittamaan faksin 😀 Kuka helvetti tänä päivänä käyttää faksia???

Onneksi löysin toisen firman, nyt Liettuasta, tämä vastaili auliisti sähköposteihin, hinnat tosin olivat kovemmat kuin Virossa, mutta vielä ihan kohtuulliset, mutta sitten kun päästiin rahdin hintaan, onneksi istuin, 120€?? En nyt kuitenkaan tuohon hintaan lähde tilaamaan, päätin koettaa itse järjestää kuljetusta. Laitoin kahteen firmaan tarjouspyynnön viime viikon alussa, ei vastausta.

Noh, onneksi Saksassa oli vielä yksi firma, mutta nytpä hinnat karkasivat taas liian ylös, ainakin osassa kemioita, jos hinta nousee 4-5x Viron hinnoista, niin totetin, että antaa olla. Marko Sahlman kertoi mistä hän oli ostanut kemiaa Puolasta, siellä on vähän hrikonlainen valikoima, mutta saisin suurimman osan sitä kautta. No ostoskorin “täyteen” ja sain tiedot joilla tehdä tilisiirto, ainoa vaan ettei S-Pankissa voi tehdä tilisiirtoa Puolan valuutalla, lisäksi ulkomaan tilisiirrosta veloitetaan 7€ maksu, jos siis maksaa vain oman pankin kulut, jos maksaa kaikki, se olisi ollut 29€, jihaa. En maksanut. Eli sekin oli ns. deadend. Täytyy katsoa vielä ne muutamat Tsekkiläiset kemiafirmat, josko niiden kautta sais kohtuuhinnalla ja rahdilla. Tai sitten lähden Liettuaan omalla autolla.

Yksi vastaus artikkeliin “Kemiaa komisaario Palmu”

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.