Vähän päivitystä

Tuossa vajaa kaksi viikkoa sitten pidettiin märkälevykuvaus työpaja. Kurssi meni ihan hyvin, osallistujia oli vähemmän kuin olin suunnitellut, joten kurssi oli ajallisesti hieman lyhyempi.

Nyt olen aloittanut kameran rakennus projektin, edellisistä projekteista ei nyt vain tullut mitään. Se ei siitä sen enempää.

Nyt olen siis tekemässä 40x50cm/50x50cm kameraa, siitä tulee hieman järeämpi, eli sitä ei tulla siirtelemään kenttä olosuhteisiin, eli se on ns. ateljee kamera. Toki olen joutunut ostamaan muutamia työkaluja, kuten käsisirkkelin ja alajyrsimen. Oiko/tasohöylän sain lainaksi, suuret kiitokset Veskulle siitä.

Nyt flunssan kourissa on ollut aikaa tutkia internetin ihmeellistä maailmaa ja löysinkin 32mm pitkän jyrsiterän, se on nyt tilattu, toivottavasti tule mahdollisimman nopeasti. Olisi niitä ollut pidempiäkin, mutta hinta tuplaantui tai lähes triplaantui.

Piirustuksen kameraan olen suunnitellut ihan itse, toki insipiraatioita on haettu muilta kameranrakentajilta. Niistä kuvista saa ihan hyviä ideoita ja näkee miten muut ovat jonkun asian tehneet, niin ei tarvitse aivan kaikkea itse miettiä. Seuraavaksi täytyy miettiä metallipalat ja olisiko jollain metallin työstöön soveltuvia vehkeitä. Pitäisi saada muutamia metalliosia tehtyä, kunhan tietysti ensin suunnittelen nekin, jotain taitoksia ja mahdollisesti uria pitäisi saada aikaiseksi.

En haluaisi maksaa ihan hirveitä summia, koska kovin monesta osasta ei olisi kyse. Saa ilmiantaa, jos joku tietää kohtuullisen hintaisen paikan.

2 vastausta artikkeliin “Vähän päivitystä”

  1. Metallityöstöön saa apua usein metallialan ammattikouluilta. Itse teetin asennusrenkaan vanhalle ilmakuvausobjektiiville. Maksoi kympin. Ammattikouluilla on käytössä tarkkuuskoneet tietokoneohjauksella.

    1. Kiitos vinkistä, täytyy kysellä. Olisi tarvis myös saada noita asennus/lukkorenkaita muutamalle objektiiville.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.