Ei suositella voi …

Palataan tuohon ei suositella voi  kohtaan vähän myöhemmin.

Oli eilen kuvaamassa ulkosalla Tapanilan Taivaan Alla tapahtumassa, Tapanilan vanhan sivu koulun pihalla. Tapahtuma alkoi klo 18, sää oli mitä mainioin, aurinko paistoi, mutta jo heti 0,5h myöhemmin alkoi sade, onneksi se loppui aika nopeasti.

Olin tehnyt kollodionin uudella reseptillä jota en ollut ennen kokeillut. Tämä jotui siitä, että minulla ei ollut eetteriä, joten uusi resepti oli siis etteritön, sekä ilman kadmium bromidia, Poe Boy jossa oli potassium bromidia ja jodidia. Joten oli mielenkiintoista myös päästä kokeilemaan sitä käytännössä. Ensimmäisen kuvan otin joskus klo 19. Valo tuli pilviharson takaa, joten se oli aika kiva. Kiva tuli kuvastakin. Kuvasta ei ole reproa, koska unohdin ottaa sen ja se toisaalta tuli lahjaksi, joten olisi ollut huono näyttää kuva ennen aikojaan.

Joka tapauksessa tuli todettua, että kyllä luonnonvalo on aina luonnonvaloa, ei sitä mikään voita.

Sitten siihen mitä ei pidä tehdä. Kaikkihan ovat kuulleet sanonnan, hätäilemällä ei tule kuin… Joten jatketaan, eli laittaessani tavaroita kasaan otin omasta mielestäni herkiste laatikon ja kaadoin sen takaisin pulloon. Sen jälkeen otin toisen laatikon ja aloin miettimään, että hetkinen, mitäs minä juuri kaadoin pulloon? No ei ollut hopea nitraattia, vaan kalium syanidi liuos, jota käytän kiinnitteenä. Ei auta itkeä kaatunutta maitoa, ei muuta kuin hopea nitraatti perään.

Tänään päätin sitten alkaa katsomaan mitä hopea nitraatille kuuluu. No ei hyvää, se oli aika lailla sameaa. Siitä sitten vain suodattamaan, alku meni hyvin, mutta loppu pullo olikin täynnä hopeanväristä sedimenttiä, ei mennyt enää pumpulista läpi, neste takaisin pulloon ja sedimentti roskiin.

Aika monta kertaa hopea nitraattia sai suodattaa, eikä se vieläkään ole puhdasta, joten laitoin sen nyt sitten lasi astiaan ja ikkunalaudalle ottamaan aurinkoa. Mittasin myös ominaispainon, koska olin huolissani, oliko kaikki hopea nitraatti siinä sedimentissä, onneksi mittari näytti ihan järkevää lukemaa. Ehkä se aurinko vielä paistaa, mutta hitonmoinen homma yhdestä virheestä. Onneksi ei ollut kuin 13×18 kuvalle tarkoitettu kiinnite laatikko, eikä suurempi.

No, varmasti muistan jatkossa, jos tästä pitää jotain hyvää hakea.

Niin joo, pari muutakin kuvaa tuli otettua, toisessa oli 20s valotus, koska ilta oli jo ehtinyt pidemmälle, mutta kuvattavat olivat hieman pienempiä, joten kuvasta tuli aika pelottava, koska eivät lapset olleet ihan niin paikallaan. No sitäkään kuvaa ei ole, koska en muistanut kysyä lupaa sen käyttöön. Kolmas kuva olikin sitten jo 40s valotuksella joskus vähän ennen yhdeksää, eikä sekään ollut edes riittävä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.