Näyttely tulossa ja vilkas viikko

Ihan ensimmäisenä täytyy mainostaa hieman, Vantaan taidemuseo Artsissa avautuu 17.3.2017 uusi näyttely Vallaton-Rascal, jossa minullakin on kunnia olla yhdellä työllä mukana. Avajaiset ovat 16.3.2017 klo 18-21.

Sitten siihen viime viikkoon

Ensin maanantaina kävi Helsingin Insinöörien valokuvakerho tutustumassa märkälevykuvauksen ihmeisiin ja sitten lauantaina Helsingin kameraseuran lauantaikamerat.

Muutama tunti siinä vierähti molempien porukoiden kanssa aiheesta kertoen ja kysymyksiin parhaan mukaan yrittäen vastata. Kemiasta tässä on aika lailla kyse kuitenkin. Toki kuvia saatiin molemmilla kerroille otettua, maanantaina valitettavasti onnistuin sähläämään essun kanssa lopuksi, niin että lasille tehty kuva joka oli kuivumassa, sai osansa essusta, joten muutama naarmu vielä kostealle ja pehmeälle kuvapinnalle tuli.

partagalleriaa
Partagallerian uusin jäsen

Lauantaina vastaavasti kokeilimme tehdä ensimmäisen kuvan esimerkin vuoksi jatkuvalla valolla, jotta pääsisimme enemmän autenttiseen tunnelmaan kuvan ottamisessa, entisaikaan kun ei ollut sähköllä toimivia salamalaitteita voimaosilla sun muilla varustettuna.

Eli kuvattavalle laitettiin myös niskatuki helpottamaan paikallaan oloa. Noin 16s valotus ei kuitenkaan ollut aivan riittävä, mutta idea kuitenkin saatiin tapahtumasta.  Tämä mukana oleva kuva on sitten jo otettu salamaa apuna käyttäen, eli 2x3000ws välähdyspäät yhdellä puolella isoa heijastavaa sateenvarjoa apuna käyttäen ja varjopuolella kapalevykulma tasoittamassa. Eli taas saatiin yksi partakuva projektiin.

Valitettavasti 10×12″ kuva ei mahdu leveys suunnassa kokonaan skanneriin, pitäisi varmaan hankkia isompi skanneri. Varsinkin jos jossain vaiheessa saan vielä isomman kameran hankittua, tilaus on ns. sisällä jo. Missä vaiheessa se valmistuu, on sitten oma tarinansa.

Yksi vastaus artikkeliin “Näyttely tulossa ja vilkas viikko”

  1. Minusta skanneri on tarpeeton väline näiden kuvien digitoinnissa. Minä digitoin valokuvia tavallisella digijärkkärillä. Sekä negoja, dioja että vedoksia. Kun kuvaa RAW-kuvia, niin kuvien pikselimäärät ja dynamiikka riittävät lähes joka lähtöön.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.