Kuvaaja/Bloggaaja

_DSC1377-Edit

Tervetuloa.

Hopeaa ja valoa on blogini ja sivustoni jonka tarkoitus on kertoa mustavalkoisesta valokuvauksesta ja kaikesta mikä siihen liittyy lähinnä minun näkökulmastani ja kuinka minä sen teen. Lisäksi on ajatus kertoa eri vedostustekniikoista joita aion kokeilla, ehkä jotain uusia kameroita ja optiikoita on tulossa aina silloin tällöin testattavaksi.

Olen siis neljänkympin ylittänyt mieshenkilö joka on kuvannut kohta parikymmentä vuotta. Tämän lisäksi olen piirtänyt ja maalannut, joten taide on olluit aina lähellä sydäntäni. Olen vain todennut valokuvauksen olevan se antoisin taiteen väline itselleni jolla voin toteuuttaa itseäni. Ja nyt puhutaan vain ja ainoastaan perinteisestä mustavalkoisesta valokuvauksesta.

Kuvaan erilaisilla kameroilla, mutta kaikille yhteistä on se että kamerat ovat vanhoja, jopa yli 100v vanhoja, samoin vanhimmat objektiivit ovat jo lähes 150v takaa.

Tällä hetkellä kuvaan lähes ainoastaan ns. wetplate collodion tekniikalla, joka oli käytössä 1800-luvun puolestavälistä aina tuonne 1900-luvun alkuun saakka. Kyse on tekniikasta, jolloin kuva otettiin joko lasilevylle tai mustalle alumiinilevylle, jolle oli kaadettu kollodionia ja herkistetty tämän jälkeen hopeanitraattiliuoksessa. Kuva oli joko negatiivi lasilevylle josta sai tehtyä valokuvapaperille kopioita (clear glass ambrotype) tai positiivi jolloin käytössä oli alumiinilevy (tintype) tai lasilevy mustalla taustalla, jolloin kuvasta tuli uniikki.

Tätä olen nyt tehnyt noin parin vuoden ajan ja nyt voin sanoa että osaan jo niin hyvin, että tulosta tulee. Jos kiinnostuit, niin varaa itsellesi aika kuvaukseen, niin saat kuvauksen päätteeksi itsestäsi uniikin valokuvateoksen 18x24cm alumiinilevylle. Lisätietoa ja varaukset varauskalenterista.

Blogissa kirjoitan sitten enemmän tästä ihmeellisestä matkastani tässä vanhassa valokuvauksen maailmassa.

- Raimo Dahl

 

2 Comments

 1. Hannu J

  Pidin eniten kuvasta 12. Tyhjä etuala ei ollutkaan tyhjä.
  Hannu

  Reply
 2. Raimo (Post author)

  Ja vastaus tuli vajaassa kolmessa tunnissa, ei huono ollenkaan. Eli firmahan on: http://www.jarsi.ee/?page_id=3619&lang=fi

  Reply
%d bloggaajaa tykkää tästä: