Jalusta ja filmikehitystä

Ei nyt ihan uusi, mutta ainakin tukeva. Jalusta on joku Riesin malli johon on tehty uudet jalat, painoa on sen verran, ettei yhdellä kädellä nostella tuosta noin vain.

Jalustaa piti modata vielä hieman, eli poistaa putken päästä sellainen pyöreä lätkä. Sahaamisessa menikin vähän pidempään, kun se pää jota sahasin olikin umpinainen. Kamerapäänä toimii nyt sitten Tiffen SH-200 PRO Tilt pää. On iso, tuohon voi huoletta laittaa vaikka nyt tuon 10×12″ puukameran lasin kera, ei heilu eikä huoju, tuossa päässä on vielä kallistusmahdollisuus sivulle. Jos nyt joku tuollaista kaipaa isolle kameralle, niin kannattaa ottaa yhteyttä Salamaselänteelle ja kysyä, niitä jäi vielä pari kappaletta sinne.

Eilen sitten kehittelin ensimmäistä kertaa E6-filmejä, olin joskus ostanut Tetenalin kehitys kitin, en ollut varma sen toimivudesta. Joten ensin kehitin vain kaksi filmiä ja kun se onnistui, niin siitä rohkaistuneena päätin kehittää kuusi lisää, tässä kohtaa kaikki ei mennytkään kuin Strömsössä.

Ilmeisesti jossain vaiheessa meni kiinnite ja värikehite kannut sekaisin, eli kun laitoin omasta mielestä väri-kehitteen, niin laitoinkin kiinnitteen. No senhän arvaa mitä tapahtuu siinä vaiheessa, no oli sitten kirkkaita filmejä purkissa lopuksi. Täytyy katsoa paljonko niitä Dia filmejä oli vielä siellä jääkaapissa odottamassa kehitystä, että kannattaako ostaa 5l satsi vai pärjääkö 1l satsilla.

Mutta täytyy kehitellä joka tapauksesas itse, kun ei ole enää Foto-ykkösellä kehitys palvelua E6:lle. Ei se nyt niin vaikeata ollut, ainoa mikä tuotti vähän hankaluuksia oli kemioiden pitäminen 38 asteessa koko prosessin ajan.

Vastaa